AIGR
AIGR  - 
Prinsengracht 697  -  1017 JV   Amsterdam  - 
020 - 61 22 065  -  020 - 33 04 390  -  info@aigr.nl

27 Maart 2020: Workshop De therapeutische relatie: van evidencedbased naar dance-based

Door: Saskia van Deursen en Flip Jan van Oenen

In deze workshopdag wordt onderzocht wat  er nodig is om systemische technieken flexibel te kunnen toepassen en in te kunnen spelen op ingangen voor verandering die zich spontaan aandienen. De workshopleiders geven een overzicht van de stand van zaken en onderzoeken samen met de deelnemers aannames en attitudes die de therapeutische relatie kunnen bevorderen of juist belemmeren.

Klik voor meer informatie en inschrijving hier.

Vrijdag 8 Mei 2020: Studiedag met Monica McGoldrick

Thema: Werken met verhalen die er toe doen. Genogrammen als middel om samen met onze cliƫnten op zoek te gaan naar verhalen van veerkracht en verbindingen

Met groot genoegen nodigen de opleiders van Euthopia, Lorentzhuis en het Amsterdams Instituut voor Gezins- en Relatietherapie je uit voor onze eerste gezamenlijke studiedag. Deze staat in het teken van het werk van Monica McGoldrick. Deze dag is uitsluitend voor cursisten en en oudcursisten.

Monica McGoldrick geldt als een autoriteit binnen systeemland. Zij is vooral bekend door haar werk met genogrammen (waaronder vele publicaties en een klassiek standaardwerk). Ook op het gebied van gender en cultuur, verlies en veerkracht is zij een belangrijke innovator in ons werkveld.  

In bijgaande flyer vinden jullie de informatie.

Studiedag Monica McGoldrick 8 mei 2020.pdf

18 Juni 2020: Workshop Sculpting en andere non/verbale zaken

Over het non verbale in het verbale en het verbale in het nonverbale in systeemtherapie Door: Erik van der Elst en Jeroen Wierstra

In deze workshop zal de toepassing van non-verbale technieken in systeemtherapie, zoals dramatherapie en sculpting, worden besproken en geoefend. Het focus ligt op non-verbale, ervaringsgerichte elementen waarbij spel centraal staat.

Klik voor meer informatie en inschrijving hier.

11 September 2020: Workshop Psychomotorische gezinstherapie: een samenspel tussen systeemtherapeut, pmt-er en gezin

Door: Bruno Hillewaere en Marco Visser

Elk gezin is weer anders en leert op verschillende manieren. Doen en het bewegen sluit beter aan bij de belevingswereld van sommige cliënten dan praten. Bij kinderen zeker, maar ook bij volwassenen. Over hoe beweging tot beweging kan leiden.

Klik voor meer informatie en inschrijving hier.