Bij wie komt u in behandeling?

U komt in behandeling bij één van onze collega's. Er is echter ook een mogelijkheid om behandeling te krijgen door een koppel van twee therapeuten. Een dergelijke behandeling met co-therapie kan op verschillende manieren plaatsvinden.

Co-therapie

Twee systeemtherapeuten hebben samen meer ideeën over de betekenis van de problemen en de mogelijke oplossingen om de verbondenheid tussen de partners of de gezinsleden te helpen herstellen. Hun overleg tijdens de sessies kan cliënten ook helpen zelf met wat meer afstand naar hun problemen te kijken en zich in de ander te verplaatsen.

De gestructureerde consultatie waarbij de co-therapeut op vaste momenten, bij het eerste en het vijfde gesprek,  aanwezig is en meedenkt over aanpak en verloop van de behandeling. De incidentele consultatie, waarbij in overleg met u de co-therapeut gevraagd wordt een keer mee te denken over uw situatie. Of de structurele co-therapie, waarin de tweede therapeut gedurende de hele therapie permanent aanwezig is en de twee therapeuten als team samenwerken. Daarbij fungeert één van hen als hoofdbehandelaar en de ander als meedenkend, reflecterend consulent. Tijdens de sessies overleggen zij onderling en met u over alternatieve ideeën en mogelijkheden met betrekking tot de behandelaanpak.

Voor een sessie met twee therapeuten betaalt u het dubbele tarief. Of u bij twee therapeuten in behandeling kunt komen hangt af van een aantal praktische (eventueel ook verzekeringstechnische) zaken. Deze worden met u besproken als duidelijk is wanneer en bij wie u in behandeling komt.