AIGR

Opleidingen Systeemtherapie

Sinds 1988 verzorgt het Amsterdams Instituut voor Gezins- en Relatietherapie de Opleiding tot Systeemtherapeut en de Opleiding tot Supervisor Systeemtherapie. Beiden leiden tot respectievelijk de registratie systeemtherapeut en het supervisorschap van de NVRG.

De Opleiding tot Systeemtherapeut is bedoeld voor psychologen, psychiaters en overige GGZ-professionals, die zich willen specialiseren in de gezins-en relatietherapie. De opleiding bestaat uit de Basiscursus (132 uur) en twee Specialistische cursussen (elk 40 uur).

De Basiscursus is gericht op de algemene diagnostiek en behandeling van systeemproblematiek. In de eerste Specialistische Cursus Partnerrelatie therapie leert u vanuit verschillende perspectieven paarproblemen te diagnosticeren en te behandelen. De tweede Specialistische Cursus Complexe Gezinnen in Ontwikkeling richt zich op specifieke systeemproblematiek gedurende de levensloop. Beide Specialistische cursussen worden aansluitend aan de Basiscursus aangeboden.

Sinds 2010 organiseert het AIGR tevens de Opleiding tot Supervisor Systeemtherapie. U wordt supervisor van de NVRG - en (onder voorwaarden) - de NVP.

Zoekt u een persoonlijke en verdiepende opleiding die u vertrouwd maakt met de systeemtherapie of als supervisor systeemtherapie stevig in uw schoenen laat staan? Lees dan verder over ons aanbod.

WhatsApp Image 2023-06-07 at 11.02.08.jpeg
amsterdam-1912708voncelpark.jpg